a

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem nulla consequat. Aenean massa.

Adatvédelmi tájékoztató a „Valódi Konzultáció” során kezelt személyes adatokról

Az alábbi tájékoztató azt a célt szolgálja, hogy Ön mint a Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány (TITA) „Valódi Konzultáció” kezdeményezésében részt vevő aktivista vagy a nemzeti konzultációs kérdőívet visszaküldeni kívánó választópolgár tájékoztatást kapjon az adatai kezelésével összefüggő legfontosabb információkról.

Milyen adatokat kezelünk Önről?

A kezdeményezés célja a kormány által kiküldött „járványügyi” nemzeti konzultáció kitöltetlen kérdőíveinek összegyűjtése a valós véleménycserére alkalmatlan, kormányzati propagandaként felhasznált konzultációkkal szembeni elutasítás közös kifejezése érdekében. A „Valódi Konzultáció” kezdeményezés részeként kizárólag a személyazonosító adatot vagy egyéb személyes adatot nem tartalmazó kérdőíveket gyűjtjük össze és továbbítjuk, a nemzeti konzultációs kérdőívekkel kapcsolatban személyes adatot nem kezelünk. Amennyiben a kezdeményezés részeként bárki a kérdőívek megszemélyesítésére alkalmas iratokat vagy adatokat tenne számunkra hozzáférhetővé, így különösen a Miniszterelnöki Kabinetiroda által megküldött válaszborítékot, kísérőlevelet, illetve az átadott kérdőíven azonosításra alkalmas adatokat helyezne el, akkor az iratokat nem vesszük át, illetve e tény esetleges utólagos észlelése után az érintettnek visszajuttatjuk, mindezek lehetetlensége esetén pedig az adatokat – az azokat hordozó irat megsemmisítésével – azonnal és helyreállíthatatlanul töröljük.

A kezdeményezés részeként a véleményüket annak részeként kifejtő választópolgárokról személyes adatokat nem gyűjtünk. A nemzeti konzultációs kérdőívek összegyűjtése kizárólag papíralapon történik, az összegyűjtött kérdőívek egyedi jelölést semmilyen formában nem kapnak.

Abban az esetben viszont, ha Ön aktivistának jelentkezik a „Valódi Konzultáció” kezdeményezésbe, akkor személyes adatai közül kapcsolattartási adatként az Ön nevét, e-mail címét, az Ön által megadott postacímet, valamint – opcionálisan, ha ezt az adatot is megadta – az Ön telefonszámát kezeljük, hozzájárulása esetén pedig a gyűjtőpontokat tartalmazó térképen nyilvánosságra hozzuk.

Adatainak kezelése a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló 2016. április 17-i 2016/679/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (általános adatvédelmi rendelet, a továbbiakban: GDPR), valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) alapján történik.

A GDPR 9. cikk (1) bekezdése alapján a politikai vélemény különleges adat, amelynek kezelése más adatkezelésekhez képest korlátozottabb körben, szigorúbb garanciák mellett lehetséges. Minthogy egy országos politikai kezdeményezésben való részvétellel kapcsolatos adatok szükségképpen összefüggenek a politikai véleménnyel, legalább a kezdeményezés szerinti kérdésben, mi minden Önről kezelt adat tekintetében azok szerint a garanciák szerint biztosítjuk az adatok védelmét, amelyeket a GDPR a különleges adatok kezeléséhez megállapít.

Mi az adatok kezelésének a célja és jogalapja?

Az adatkezelés célja a kezelt adatok tekintetében az Önnel mint a kezdeményezésben részt venni kívánó aktivistával történő, a kezdeményezésről és a Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány működéséről és programjairól való tájékoztatásra és véleménycserére irányuló kapcsolattartás.

Az adatkezelés jogalapja az, hogy

a) Ön az adatkezeléshez a fenti célokból hozzájárult, és az az Önnel való kapcsolattartás rendszeressége esetén politikai célú nonprofit szervezet megfelelő garanciák mellett végzett jogszerű tevékenysége keretében történik [GDPR 9. cikk (2) bekezdés d) pont],

b) az az Önnel való nem rendszeres kapcsolattartás esetén az Ön által az adatok rögzítését megelőzően tett kifejezett hozzájáruló nyilatkozat [GDPR 9. cikk (2) bekezdés a) pont] alapján történik.

Az adatkezelő Öntől e körben személyes adat kezelésére vonatkozó hozzájárulást kizárólag a következő formákban kér:

a) személyes kapcsolat útján személyazonosító okmánnyal történt azonosítást követően, amelynek keretében az adatkezelő képviselője az okmányait megtekinti, de azokról másolatot nem készít, és nem kezel,

b) elektronikus formában, amelynek keretében az adatkezelő hozzájárulást kér az Ön által megadott e-mail címre küldött üzenettel, amely hozzájárulást Ön válaszában megerősíti.

Ki fér hozzá az Ön adataihoz?

A rögzített adatok tekintetében az adatkezelő a Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány:

• székhely: 7100 Szekszárd, Bartina utca 42/1.
  • nyilvántartó szerv: Szekszárdi Törvényszék,
  • nyilvántartási száma: 17-01-0000185

Az adatkezelő e tevékenysége során adatfeldolgozóként igénybe veszi a

1. DotRoll Kft. (1148 Budapest, Fogarasi út 3-5.,cégjegyzékszám: 01-09-882068, adószám: 13962982-2-42), amely az adatkezeléssel összefüggésben – a Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány adatkezelőként fennálló felelősségét nem érintve – az alábbi tevékenységet végzi: webtárhely szolgáltatás biztosítása;

2. Sendinblue SAS (55, rue d’Amsterdam 75008 Paris, Franciaország;
e-mail: dpo@sendinblue.com); tevékenység: hírlevélküldő szolgáltatás;

Az adatfeldolgozó az adatok kezeléséhez további adatfeldolgozót is igénybe vehet: adatkezeléséről részletesen az alábbi tájékoztatóból tájékozódhat.

Az Adatfeldolgozók Adatkezelési Tájékoztatói:

A kezelt adatokat az adatkezelő az Ön kifejezett előzetes hozzájárulása nélkül semmilyen formában nem teszi hozzáférhetővé a szervezeten kívüli személyek számára.

Milyen szervezési és biztonsági intézkedéseket alkalmazunk adatai védelmében?

A kezelt adatokhoz csak az adatkezelő vezető tisztviselői és feladatkörrel rendelkező tagjai és foglalkoztatottjai, valamint az adatfeldolgozó feladatkörrel rendelkező foglalkoztatottjai férnek hozzá.

Meddig kezeljük az Ön adatait?

Az adatkezelő az adatokat a hozzájárulás visszavonásáig kezeli.

Kérheti-e Ön adatai törlését, helyesbítését, az adatok kezelésének korlátozását?

Ön az adatok kezeléséhez adott hozzájárulását bármikor visszavonhatja, és kérheti az adatok felhasználásának korlátozását is: ebben az esetben az adatkezelő ezeket az adatokat – a tiltó lista adatai kivételével – haladéktalanul törli.

Ön adatai törlését – a tiltó lista adataira is kiterjedően – kérheti emellett akkor is, ha Ön szerint az adatkezelés jogellenes, az adatkezelésre már nincs szükség azokból a célokból, amelyek érdekében az adatkezelés folyt, vagy ha az adatokat uniós vagy tagállami jogi kötelezettség alapján törölni kell.

Téves adatrögzítés vagy adataiban beálló változás esetén természetesen kérheti a kezelt adatok helyesbítését.

Hogyan férhet hozzá a személyes adataival kapcsolatos információkhoz és hogyan gyakorolhatja az adatkezeléssel összefüggő jogait?

Ön tájékoztatást kérhet tőlünk arról, hogy mely személyes adatait milyen célból, milyen módon kezeljük, valamint másolatot kérhet azon személyes adatokról, amelyeket kezelünk. E kéréseit ingyenesen teljesítjük.

Rendelkezési és hozzáférési jogait – éppen adatainak védelme érdekében – csak előzetes azonosítást követően tudjuk biztosítani. Ezért kérjük, hogy az adatkezeléssel összefüggő kéréseit, nyilatkozatait, panaszait az info@tisztessegesigazsag.hu e-mail címen a nálunk regisztrált elektronikus címéről küldött e-mailben jelentse be, illetve ha ez valamilyen oknál fogva nem lenne lehetséges, akkor a fenti e-mail címen jelezze felénk. Utóbbi esetben jogainak gyakorlásához szükség lesz személyazonosságának igazolására.

Ön emellett személyes adatainak jogellenes kezelése, illetve az információs önrendelkezési jogához kapcsolódó jogainak sérelme miatt a Szekszárdi Törvényszékhez (7100 Szekszárd, Dózsa György u. 2., 7101 Szekszárd, Pf. 92., szekszarditorvenyszek.birosag.hu) vagy az Ön lakóhelye szerint illetékes törvényszékhez keresetet nyújthat be, illetve a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1135 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22c, www.naih.hu) fordulhat.